Moody's і Fitch підвищили кредитні рейтинги "Метінвесту" Ахметова

П'ятниця, 7 квітня 2017, 14:25

Міжнародні рейтингові агентства Moody's і Fitch підвищили кредитні рейтинги Metinvest B.V., материнської компанії міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", до рівнів Caa2 ("стабільний") і B ("стабільний").

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", з посиланням на прес-реліз компанії.

Як повідомляється, підвищення рейтингів відбулося після успішного завершення реструктуризації заборгованості групи в березні 2017 року.

При цьому "Метінвест" уточнює, що рейтинг "Метінвесту" обмежений стелею рейтингу України для заборгованостей в іноземній валюті, що знаходиться на рівні Caa2, і якби він не був обмежений, то працював би на рівні Ba1, що на сім рівнів вище присвоєного в даний час, зазначає компанія.

Реклама:

Агентство Fitch, у свою чергу, підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті "Метінвесту" до рівня B (прогноз "стабільний") з рівня RD, що на один рівень вище стелі України, що знаходиться на рівні B-. Рейтинг першочергових забезпечених облігацій також підвищено до рівня B.

Нагадаємо, що в кінці березня "Метінвест" завершив реструктуризацію боргу на загальну суму 2,3 млрд доларів.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!