"Національний корпус" погрожує "фізично" закрити банки РФ в Україні

Четвер, 6 квітня 2017, 14:54

"Національний корпус" заявляє, що планує "фізично зупинити" діяльність російських банків на території України.

Про це йдеться в заяві, поширеній 6 квітня на сайті партії.

За словами націоналістів, 10 квітня спливає термін тимчасового зняття їхньої блокади російських банків, що діють в Україні.

В НК заявляють, що "росіяни, за заступництвом керівництва НБУ в особі Гонтаревої, скористались цим перепочинком, аби перекласти гроші з однієї своєї кишені до іншої".

"Вони залишили українську доньку "Сбербанка России" під контролем російського бізнесу. Більше того, цими днями стало відомо, що президент Порошенко та керівник НБУ Гонтарева гарантували захист та рекапіталізацію російських банків в Україні", – йдеться в коментарі.

Реклама:

"Ми заявляємо, що подібні спроби – безперспективні та подібне заступництво ми розцінюємо як акт зради з боку НБУ. Наш мораторій завершується 10 квітня. Після цієї дати ми фізично зупинимо діяльність російських банків на території нашої держави. Ми не дозволимо РФ воювати проти нас за українські кошти", – заявляють в НК.

Українців, що не встигли забрати свої кошти з російських банків, закликають, "зробити це негайно".

"Після 10 квітня їх діяльність на території України буде припинено. Через те, що НБУ не дослухався до вимог українських націоналістів відкликати ліцензії російських банків – ми закриємо їх самі", – погрожують націоналісти.

Як повідомлялося, "Національний корпус" (колишній "Азов") 6 квітня прийшов до маєтку голови НБУ Валерії Гонтаревої з акцією протесту.

Активістки розмалювали паркан біля будинку і намагалися заблокувати виїзд глави НБУ на роботу.

Сама Гонтарева заявила про "бездіяльність поліції" і про те, що поскаржиться на псування майна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!