"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справу про розкрадання на ОПЗ суд розглядатиме в закритому режимі

Четвер, 6 квітня 2017, 12:06

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення розглядати справи колишнього голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи і першого заступника голови правління заводу Миколи Щурикова щодо розкрадання коштів у закритому режимі.

Про це повідомляє в четвер Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Згідно з повідомленням, суд задовольнив клопотання захисника обвинуваченого Щурікова М.О.

Вказане клопотання захисник мотивував "наявністю ризику розголошення державної таємниці".

Водночас у САП вказують, що в матеріалах досудового розслідування, з якими сторона захисту ознайомилася, відсутні документи, які б містили таку інформацію, у тому числі і стосовно наявних матеріалів проведених негласних слідчих (розшукових) дій відповідно до чинного законодавства скасовано грифи секретності.

Реклама:

На думку  прокурорів, захист боїться присутності представників громадськості на судових засіданнях.

опри заперечення прокурора щодо необґрунтованості вказаного клопотання, за результатами підготовчого судового засідання, вказане клопотання захисту задоволено та ухвалено рішення про подальший розгляд у вказаному кримінальному провадженні у закритому судовому засіданні. При цьому, оголошено лише вступну та резолютивні частини ухвали суду", – йдеться в повідомленні САП.

Водночас сторона обвинувачення обіцяє вживати заходів до забезпечення безумовного дотримання принципів гласності та відкритості судового провадження при розгляді указаного кримінального провадження.

У САП також наголошують, що до закінчення оголошення прокурором обвинувального акту судовий розгляд у кримінальному провадженні вкотре відкладено до 22 травня 2017 року з огляду на зайнятість суддів колегії суддів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: