"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У березні міжнародні резерви скоротилися до 15,1 мільярда доларів

Середа, 5 квітня 2017, 17:30

У березні порівняно з минулим місяцем міжнародні резерви зменшилися на 2,2% у зв’язку з необхідністю здійснення платежів з обслуговування та погашення державного та гарантованого боргу.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомляє Національний банк, динаміка міжнародних резервів у березні перебувала під впливом низки факторів:

По-перше, сприятлива кон’юнктура на зовнішніх ринках, яка дала Нацбанку викуповувати надлишок валюти на міжбанку.

Реклама:

"За підсумками березня шляхом проведення інтервенцій Нацбанк купив для поповнення резервів 128,3 млн доларів. Протягом минулого місяця регулятор не проводив інтервенцій з продажу валюти", - йдеться у повідомленні.

По-друге, надходження коштів в рамках зовнішнього фінансування. У березні Нацбанк отримав кредит від Національного банку Швейцарії на суму 100 млн доларів.

По-третє, платежі за зовнішніми зобов’язаннями України. З резервів на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого боргу було спрямовано 582,1 млн доларів.

"Платежі Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду у березні становили 16 млн доларів", - повідомляє регулятор.

"Станом на 1 квітня обсяг міжнародних резервів покривав 3,3 місяця майбутнього імпорту і був достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і НБУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на рахунки НБУ вже почали надходити кошти траншу МВФ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: