Android вперше обійшла Windows серед користувачів інтернету

Вівторок, 4 квітня 2017, 16:17

Мобільна операційна система Android вперше в історії обійшла Windows за популярністю серед інтернет-користувачів у світі.

Про це повідомляє Ain.ua.

Згідно з даними незалежної аналітичної компанії StatCounter за березень, користувачі мобільної ОС відповідальні за 37,93% активності на майданчиках, що аналізуються.

Показник Winodws за цей період склав 37,91%.

Реклама:

Розрив незначний, але в черговий раз підтверджує тренд зростання популярності мобільних платформ і падіння частки ПК.

Дослідження StatCounter базується на аналізі активності користувачів на 2,5 млн веб-сайтів, які генерують понад 15 млрд переглядів сторінок на місяць.

"Це віха в історії технологій і кінець старої ери. Лідерству Microsoft на ринку ОС, яке вона утримувала з 1980-х, прийшов кінець. Цей момент також показує серйозний прорив Android, на глобальне інтернет-користування якого припадало 2,4% всього п'ять років тому ", - зазначив СЕО StatCounter Егуда Каллен.

Windows продовжує домінувати серед ОС, встановлених на десктопах і ноутбуках. За даними на березень поточного року, частка операційної системи Microsoft в цьому сегменті склала 84%.

Але продажі ПК падають останні п'ять років, а поставки смартфонів навпаки зростають.

Ривок Android в першу чергу забезпечили користувачі на ринках, що розвиваються в Африці, Азії, на Близькому Сході та Латинській Америці. Дані StatCounter показують, що більша частка використання інтернету на мобільних пристроях припадає на Індію (79%), Індонезію (72%), Китай (57%).

Настільні ОС як і раніше домінують на розвинених ринках на кшталт США (37%), Великобританії (35%) і Німеччини (30%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: