До кінця року резерви зростуть до 21 мільярда доларів – НБУ

Вівторок, 4 квітня 2017, 14:36

Національний банк прогнозує зростання золотовалютних резервів України на кінець року до 21 млрд доларів.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

"Що стосується наших подальших планів, то згідно наших прогнозів, ми очікуємо надходження приблизно 4,5 млрд доларів до кінця цього року, також  ми очікуємо надходження коштів від Єврокомісії в розмірі приблизно 1,3 млрд євро до кінця року. Крім того наступного року ми очікуємо отримання 3,9 млрд доларів", - сказав Чурій.

"Таким чином на кінець цього року ми плануємо мати наші резерви на рівні 21 млрд доларів, і до кінця наступного року наші резерви складуть 26 млрд доларів", - заявив заступник голови НБУ.

Реклама:

Він також підкреслив важливість продовження програми з Міжнародним валютним фондом.

"Україна до кінця 2019 року повинна виплатити за основною сумою, а також у вигляді відсотків приблизно 12,8 млрд доларів", - нагадав Чурій.

"Тому для України критичним є продовження роботи з МВФ, для того щоб ми могли виконати зобов’язання стосовно наших запозичень. Це буде сприяти збереженню фінансової стабільності та можливості зробити ці виплати без зайвого стресу", - підсумував він.

В понеділок Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, Міжнародні резерви України на 1 лютого становили 15,445 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: