Магазини Helen Marlen на продаж не виставляються – президент компанії

Понеділок, 3 квітня 2017, 18:22

Helen Marlen Group не виставляла на продаж свої столичні магазини.

Про це заявив президент компанії Helen Marlen Group Михайло Кавицький, повідомляє прес-служба групи.

В повідомленні зазначається, що на 12 квітня на аукціон в системі "Prozorro.Продажі" виставлені не столичні магазини Helen Marlen як об'єкти нерухомості, а тільки право вимоги за кредитними договорами, забезпеченими цією нерухомістю.

"Потенційний покупець прав вимоги ризикує не тільки втратити інвестовані в права вимоги кошти, а й понести додаткові витрати, будучи втягнутим у судові тяжби", – зазначає Кавицький.

Реклама:

За словами партнера ЮК FCLEX Олега Маліневського, який представляє інтереси Helen Marlen Group у суді, велика частина прав вимоги, виставлених Фондом гарантування вкладів фізичних осіб на аукціон у системі "Prozorro.Продажі", вже визнані судом першої інстанції недійсними.

"27 березня 2017 року наша компанія успішно представила інтереси Helen Marlen Group в Печерському районному суді м.Києва, який прийняв рішення на користь нашого клієнта в спорі з ПАТ "Дельта Банк", –  повідомляє Олег Маліневський.

Юрист уточнює, що предметом спору було визнання недійсними кредитних договорів та договорів іпотеки, загальна сума яких, за оцінками збанкрутілого "Дельта Банку", становила понад 17 млн доларів.

"Суд погодився з тим, що умови кредитних договорів, укладених між позичальниками-фізичними особами і ПрАТ "Дельта Банк", містять істотний дисбаланс договірних прав та зобов'язань на шкоду споживачу, в тому числі зобов'язують позичальника укласти договір з третьою особою, яку визначить кредитор. Крім того, умови цих кредитних договорів є дискримінаційними щодо споживача, в тому числі щодо зміни відсоткової ставки, а також суперечать положенням Закону України "Про захист прав споживачів" і є несправедливими", – підкреслює Маліневський.

Як зазначається в релізі, Кавицький повідомляє, що юристи з FCLEX уже звернулися в "Дельта Банк", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Національний банк з вимогою скасувати аукціон, призначений на 12 квітня, а також відкласти дату його можливого проведення.

Раніше ЗМІ писали, що елітні бутіки в київському Пасажі підуть з молотка.

Нагадаємо, раніше ЕП писала, що група компаній Кавицького намагалась вивести з Дельта банку свої застави за кредитами на суму близько 450 млн грн. Ці гроші Дельта банк, у свою чергу, має повернути Національному банку, оскільки права вимоги за кредитами ООО "Кавицький" перебувають у заставі під рефінансування від НБУ.

Helen Marlen Group – провідна українська ритейл-компанія. Спеціалізується на одязі, взутті й аксесуарах premium-категорії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: