"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗІ хоче спростити процедуру ідентифікації абонентів

П'ятниця, 28 квітня 2017, 19:48

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації пропонує внести зміни до Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі.

Про це йдеться у повідомленні Нацкомісії.

На думку регулятора, ініціатива "спростить процедуру ідентифікації як для абонентів, так і для операторів ринку".

"Із розвитком цифрової економіки ідентифікація абонентів телекомунікаційних послуг стає важливою складовою не лише розвитку ринку, а й формування ефективної системи безпеки для захисту персональних даних користувачів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"НКРЗІ пропонує спростити механізм реєстрації абонентів, запровадивши, зокрема, можливість подання заявки дистанційно (в електронній формі) із застосуванням електронного цифрового підпису та обмеживши перелік даних, що мають бути надані оператору. Зразок таких заяв буде розміщено на веб-сайтах операторів, провайдерів", - повідомляє регулятор.

Крім того, зазначає Нацкомісія, нова редакція Порядку передбачатиме можливість реєстрації абонентів, які не є громадянами України.

"Зважаючи на те, що більшість абонентських номерів сьогодні вже "прив`язані"  до конкретних осіб через банківські послуги, реєстрація у телекомоператорів є лише формальністю, що створить умови для застосування надійного захисту абонентів від шахрайських схем", - повідомляє прес-служба.

"Для підготовки відповідного проекту рішення НКРЗІ було проведено попередні консультації з операторами ринку та профільними громадськими організаціями. Комісія планує найближчим часом прийняти запропонований проект Порядку  за основу та оприлюднити його для громадського обговорення", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: