Цукровий гігант запустив в Україні зрошувальний комплекс

П'ятниця, 28 квітня 2017, 10:50

Британська компанія ED&F Man запустила першу чергу зрошувального комплексу у Херсонській області вартістю 5 мільйонів доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Перша лінія комплексу, в яку британська компанія вже інвестувала 5 млн доларів, дозволить вирощувати цукрові буряки на 1 тис. га в зоні ризикованого землеробства", - йдеться в повідомленні.

До 2020 року компанія має намір відновити зрошувальний комплекс на загальній площі 20 тис. га в Херсонській і Миколаївській областях, обсяг інвестицій складе більше 60 млн доларів.

Реклама:

"Ми орієнтовані на повний цикл виробництва: від насіння до готового продукту цукру. У високій доданій вартості зацікавлена як сама компанія, так і українська економіка. Завдяки співпраці з місцевою та центральною владою, які створюють нам необхідні для роботи умови, ED&F Man стало комфортніше працювати, тому ми можемо планувати наступні інвестиційні проекти", - сказав директор напрямку коммодіті ED&F Man Ян Кіс Ван Дер Вайлд.

У 2012 році дочірнє підприємство ED&F Man Юкрейніан Шугар Компані спільно з аграрно-торговою фірмою Агро-Справа зайнялося вирощуванням цукрових буряків для виробництва цукру.

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу 2017 року обсяги експорту цукру з України зросли вдев’ятеро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: