В Telegram з'явиться можливість здійснювати платежі

Четвер, 27 квітня 2017, 20:49

Засновник Telegram Павло Дуров анонсував три нововведення в месенджері: платежі, відеоповідомлення і платформу Telescope.

Про це повідомляє TJ.

У Telegram незабаром запуститься бета-версія платформи для здійснення платежів. Покупки можна буде здійснювати через ботів, створених для месенджера. При цьому сам месенджер не братиме комісію за такі платежів.

Як зазначається, користувачеві потрібно буде ввести дані карти, але тільки один раз для конкретного бота: після цього платежі можна буде здійснювати в два кліка.

Реклама:

Розробники ботів зможуть вибирати білінгову систему з тих, в яких користувач уже вводив дані своєї карти, або запропонувати ту, що має, наприклад, найменшу комісію.

Поки більшість таких транзакцій в Telegram здійснюється через Stripe. Творці інших білінгових систем також зможуть підключитися до месенджер: в Telegram в першу чергу розраховують на сервіси в країнах, що розвиваються.

"Сам Telegram не зберігатиме або обробляти дані банківських карт, тому сервіс не буде ні розбиратися зі скаргами, ні повертати гроші користувачам", - йдеться в повідомленні.

Коли саме буде запущена платформа, невідомо, проте наголошується, що вона з'явиться разом з двома іншими функціями - відеоповідомленнями і платформою Telescope. Ніяких деталей про останню не повідомляється. Передбачається, що мова йде про можливість викладати відеоролики для власників телеграм-каналів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!