Влада РФ знайшла спосіб змусити Google зняти санкції з Криму – ЗМІ

Четвер, 27 квітня 2017, 16:27

Компанія Google буде змушена зняти санкції з окупованого Криму, оскільки її мирова угода з Федеральною антимонопольноою службою Росії (ФАС) передбачає роботу магазину додатків Google Play на території всієї країни.

Про це повідомляє газета "Известия".

Згідно з угодою, підписаною 17 квітня, корпорація погодилася надати всім росіянам можливість самостійно вибрати пошукову систему на гаджети з операційною системою Android.

У відомстві уточнили, що угода діє на всій території Росії, в тому числі і в окупованому Криму. Якщо корпорація продовжить ігнорувати кримських користувачів, то питання буде вирішуватися через суд і можуть бути накладені штрафні санкції.

Реклама:

"Щоб виконати вимоги угоди ФАС, Google зобов'язана визнати Крим російським і дати можливість жителям півострова вибрати пошукову систему", — додав директор з проектної діяльності Інституту розвитку інтернету Арсеній Щельцин.

З початку 2015 року жителі окупованого Криму, які володіють пристроями на операційній системі Android, не мають доступу до магазину додатків Google Play. Причиною стали санкції, введені відносно Росії владою США.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!