Суд відпустив під домашній арешт гендиректора "СхідГЗК"

Четвер, 27 квітня 2017, 10:05

Солом'янський райсуд Києва відмовився заарештувати і відпустив під домашній арешт гендиректора держпідприємства "Східний гірничозбагачувальний комбінат" Олександра Сорокіна.

Про це сказала суддя Вікторія Кицюк, повідомляють "Українські новини".

Вона назвала обґрунтованою підозру, висунуту Сорокіну, але не побачила соціальної небезпеки в знаходженні його не під вартою.

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт підозрюваного й обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Реклама:

При цьому суд відмовився віддати підозрюваного на поруки депутатам Верховної Ради від "Народного фронту" Юрію Березі, Віталію Сташуку та Геннадію Кривошиї.

Нагадаємо, детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру генеральному директору СхідГЗК у справі про розкрадання коштів підприємства. САП підозрює Сорокіна в заволодінні 17,28 млн доларів при закупівлі урану для держпідприємства.

За даними СБУ, посадовці ГЗК закупили у 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною 90 доларів/кг на загальну суму 17,28 млн доларів.

Але в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила 138 доларів/кг. Надалі концентрат був реалізований Енергоатому за угодою на закупівлю вітчизняної продукції.

Енергоатом тоді заявив, що у 2014 році закуповував у СхідГЗК лише концентрат, виробником якого вказано саме це підприємство.

Як відомо, 20 квітня екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу Миколу Мартиненка затримали за підозрою у створенні злочинної організації, привласненні і розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, що завдало збитків ДП "СхідГЗК" на 17,28 млн доларів.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн гривень. Але Солом'янський райсуд Києва 22 квітня відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів "Народного фронту" та міністра Жданова.

Читайте також: Радіоактивний. Як "Народний фронт" рятував нерядового спонсора Мартиненка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: