"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВТБ поки не влаштовують пропозиції щодо купівлі української "дочки"

Середа, 26 квітня 2017, 15:46

ВТБ наразі не дуже влаштовують пропозиції, які надійшли щодо купівлі його української "дочки".

Про це повідомив журналістам перший заступник голови ВТБ Василь Титов, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є низка пропозицій, вони нас не дуже влаштовують, ми працюємо над цими пропозиціями. Для нас принципові дві речі. Перше - ми аж ніяк не хотіли б зашкодити бізнесу і клієнтам, які нам довіряють, тому ніяких різких рухів, грюкання дверима, криків "усе, дякуємо, ми пішли" не буде", - сказав він.

"Ми враховуємо ті реалії, які склалися на сьогодні в Україні, вони не комфортні для роботи. Вони змушують нас думати про вихід звідти, але виходити ми будемо цивілізовано", - заявив Титов.

Реклама:

ВТБ у травні минулого року заявив про намір продати дочірній банк в Україні у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво російського банку повідомило, що призупинило активний пошук покупців.

Розмови про вихід групи з українського ринку поновилися у березні після того, як Київ запровадив санкції стосовно українських банків із російським державним капіталом.

Обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.

Відповідаючи на запитання, як змінилася робота "дочки" ВТБ після запровадження санкцій, Титов сказав: "Як працювали, так і працюємо. У них завдання - обслуговувати клієнтів, повертати борги".

ВТБ також розраховує продати український БМ Банк (дістався групі разом із Банком Москви), на який претендують дві групи покупців. Титов повідомив, що операцію поки що не завершено.

"Там усе в комплексі, немає нічого простого, на жаль. Українська влада на нього дивиться як на частину групи, тому вимоги до нього як до частини групи, а не просто до ліцензії. Ми над цим працюємо, я думаю, що ми вирішимо це завдання", - сказав Титов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: