ЄБРР вперше розмістить євробонди в грузинських ларі

Вівторок, 25 квітня 2017, 20:49

Європейський банк реконструкції і розвитку розмістить на Лондонській фондовій біржі (LSE) випуск єврооблігацій в ларі на суму, еквівалентну 46,7 мільйона євро.

Про це повідомляє ЄБРР, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, це перші в історії банку євробонди, номіновані в грузинській національній валюті і розміщуються на європейському майданчику.

Агентом випуску п'ятирічних бондів на 120 млн ларі (46,7 млн євро) виступає грузинський TBC Bank. Ставка купона змінна і прив'язана до тримісячної ставки депозитних сертифікатів Національного банку Грузії. Кліринг євробондів проводить Clearstream.

Реклама:

У повідомленні йдеться, що ЄБРР подасть заявку на розміщення облігацій на LSE, після чого буде подана заявка в Нацбанк Грузії на отримання права на продаж облігацій на Грузинській фондовій біржі та операції РЕПО, здійснювані Нацбанком.

ЄБРР в березні 2014 року вперше розмістив на Грузинській фондовій біржі дворічні облігації в ларі (laribond) обсягом 50 млн ларі (еквівалент 29 млн доларів за курсом на той момент), які викупили брокерська компанія Банку Грузії і ТВС-банк (перший і другий за ключовими показниками комерційні банки країни).

У червні 2016 року банк розмістив випуск облігацій на 107 млн ларі (49,1 млн доларів).

"ЄБРР виступив з новою ініціативою - випуску єврооблігацій в грузинських ларі. Ми сподіваємося, що збільшення доступності облігацій підвищить привабливість грузинського ринку капіталу як для місцевих, так і для іноземних інвесторів", - зазначив віце-президент Нацбанку Грузії Арчила Мествірішвілі.

Угоду про випуск євробондів було підписано 24 квітня, вони будуть розміщені на Грузинській фондовій біржі і на LSE протягом двох-трьох днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: