"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Поліція просить збільшити фінансування на 4 мільярди

Вівторок, 25 квітня 2017, 13:30

Голова Національної поліції Сергей Князєв попросив збільшити фінансування його відомства на 4 мільярда гривень.

Про це він заявив на колегії МВС, повідомляє LB.ua.

Наявних грошей може не вистачити до кінця року, заявив він у присутності міністра Арсена Авакова і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"Важливу роль у підвищенні результативності протидії злочинності зіграло додаткове виділення урядом наприкінці 2016 року 2,158 млрд гривень. Стимулом у роботі для співробітників карного розшуку, слідства й інших поліцейських стало підвищення щомісячного грошового забезпечення", - розповів Князєв.

Реклама:

Збільшення зарплат дозволило закрити 5 тисяч вакантних місць у поліції, доповів голова Національної поліції. Зараз новачки проходять навчання, через чотири-п'ять місяців вийдуть на роботу.

"Разом із тим процес становлення Національної поліції вимагає інвестування в подальше формування систем поліції і його ресурсного забезпечення. Державний бюджет на 2017 рік передбачає витрати на фінансування поліції в розмірі майже 16,6 млрд гривень, що явно недостатньо для її функціонування і забезпечує нормативні потреби тільки на 39%. За нашими підрахунками, мінімальна додаткова потреба у фінансуванні на 2017 рік становить 4,150 млрд гривень", - сказав Князєв.

За його словами, поліція забезпечена бензином й іншими нафтопродуктами тільки по липень, патронами - по травень.

"Інвестиції в поліцію будуть мати значний соціальний ефект, передусім у підвищенні довіри громадян до органів виконавчої влади в боротьбі зі злочинністю та корупцією", - вважає Князєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: