"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ізраїльский стартап створить літаючий автомобіль на рідкому водні

Неділя, 23 квітня 2017, 16:55

Розробкою автомобіля з вертикальним злетом і посадкою займеться створений Urban Aeronautics стартап Metro Skyway.

Про це повідомляє The Verge.

Чотиримісний автомобіль буде літати на реактивному паливі, а згодом перейде на рідкий водень. CityHawk стане вже другим проектом літаючого автомобіля ізраїльської компанії Urban Aeronautics. Розробка з’явиться на ринку вже через 5 років.

Реклама:

Автомобіль CityHawk зможе вмістити чотирьох пасажирів. Попервах транспортний засіб буде літати на авіаційному паливі. Розробники планують у майбутньому створити модель, яка буде використовувати рідкий водень як паливо. Але ця можливість з’явиться, тільки коли технологія стане комерційно придатною і не вибухонебезпечною.

В основі літального апарата буде лежати запатентована Urban Aeronautics система внутрішніх роторів, вбудованих у фюзеляж. Схожа система встановлена в літаючому автомобілі Cormorant, який ізраїльська компанія збирається представити на ринку в 2020 році. БПЛА вже проходить тестові випробування на авіабазі в Ізраїлі. Пасажирський дрон призначений для евакуації людей із зон лиха і території військових дій.

Нагадаємо, минулого року Urban Aeronautics оголосила про успішне тестування першого в світі безпілотного літаючого таксі, яке отримало назву Cormorant.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!