"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відпустив на поруки другого затриманого у "справі Мартиненка"

Субота, 22 квітня 2017, 17:38

Солом'янський райсуд м.Києва відпустив першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому під особисту поруку кількох народних депутатів.

Відповідне рішення суду 22 квітня проголосив головуючий суддя Олександр Бобровник. 

"Застосувати до Переломи ... запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів", - зачитав рішення Бобровник в залі суду. 

За Перелому поручилися нардепи від "Народного фронту". 

Реклама:

Серед зобов'язань Переломи - не виїжджати за межі міста, з'являтися за вимогою прокуратури для проведення слідчих дій та не спілкуватися з іншими фігурантами справи, зокрема - з Миколою Мартиненком, повідомили в ефірі "112. Україна". 

Раніше прокурори САП наполягали на обранні для Сергія Переломи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн гривень

Як відомо,  Перелому було затримано у справі про завдання збитків ДП "СхідГЗК".

Також Перелома фігурує у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків "Одеському припортовому заводу" у сумі 205 млн грн, справу передано до суду, затриманий має статус обвинуваченого.

20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації") та ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України, через які ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн доларів. 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд взяти Мартиненка під варту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн. гривень. 

22 квітня Солом'янський райсуд Києва відпустив екс-нардепа від НФ Миколу Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції "Народний фронт" та міністрів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!