"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СЕТАМ використовуватиме технологію Blockchain

Четвер, 20 квітня 2017, 19:25

Система електронних торгів арештованим майном однією з перших почне використовувати в своїй роботі систему захисту і зберігання баз даних Blockchain.

Про це сьогодні в ході презентації результатів роботи ДП "СЕТАМ" за перший квартал повідомив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Україна підписала меморандум з розвитку технології Blockchain - системи захисту і управління базами даних, яка є однією з найпрогресивніших у світі. Міністерство юстиції зараз веде переговори, щоб ми були першими з міністерств, яке імплементує цю систему на базі наших реєстрів і СЕТАМ , - сказав Петренко.

За словами міністра, СЕТАМ став одним з перших "державних стартапів", який Міністерство юстиції запустило ще в 2014 році.

Реклама:

Згідно з наведеними даними, ДП "СЕТАМ" за період своєї діяльності реалізувало активів на загальну суму 2,6 млрд грн, з них в першому кварталі 2017 року - на суму понад 386 млн грн.

Як зазначається, зараз 57% всіх лотів, проданих через систему СЕТАМ, реалізуються з приростом ціни в середньому на 24%. Без уцінки в ході перших торгів реалізовано 44% лотів.

Кількість учасників торгів за два роки збільшилася майже в 4,5 рази - з 7621 учасників у 2014 році до 33 740 учасників станом на березень 2017 року.

Блокчейн - це розподілене зберігання баз даних, в яких відсутній єдиний головний сервер. Фактично це архітектурний підхід до зберігання, обробки і синхронізації даних. Інформація захищається за допомогою цифрових підписів і зберігається нерозривно з усією історією змін.

Вперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в криптовалюті "біткойн".

Читайте також: "Приватизація на базі "блокчейн". Як знищити державну монополію за декілька кліків"

Рекомендуємо почитати: Ринок фактів як ліки проти фейків

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!