Світовий банк працевлаштовуватиме малозабезпечених безробітних – Мінсоцполітики

Середа, 19 квітня 2017, 12:05

Місоцполітики України за підтримки Світового банку розпочало пілотний проект з працевлаштування безробітних отримувачів державної соціальної допомоги та внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як зазначається у повідомленні, пілотний проект "Рука допомоги" буде реалізовуватись у трьох областях України – Харківській, Полтавській та Львівській.

Реклама:

"Головна мета проекту – вивести малозабезпечені сім’ї та внутрішньо переміщених осіб із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи", - йдеться у повідомленні.

"Передбачається активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених законом "Про зайнятість населення", надання їм тимчасового працевлаштування через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткових кредитів для започаткування власного бізнесу", - додає прес-служба.

Директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України В. Музиченко підкреслив, що безвідсоткова поворотна фінансова допомога для учасників пілотного проекту буде надаватись шляхом оплати рахунків на придбання

обладнання та матеріалів.

"Середній розмір допомоги для започаткування бізнесу на час проведення експерименту становитиме понад 60 тис. грн., що має забезпечити новим підприємцям досить широкий вибір сфер малого бізнесу для старту. Державний бюджет на 2017 рік передбачає виділення на реалізацію пілотного проекту 20 млн грн", - додав він.

Як наголошується, за підсумками реалізації пілотного проекту, який завершиться у 2018 році, буде розроблений  законопроект по розповсюдженню успішного досвіду на всю територію України.

Мінсоцполітики очікує, що запровадження нових механізмів дозволить суттєво знизити рівень безробіття в країні, зменшити соціальну напругу в тих регіонах, де відбувається скорочення працівників через падіння  виробництва, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Рекомендуємо почитати: Безоплатно, але не задарма. Що не так з міжнародною допомогою Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: