"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає на суперечливих даних США і Саудівської Аравії

Середа, 19 квітня 2017, 11:58

Світові ціни на нафту знижуються 19 квітня на тлі значних запасів в США і падіння експорту з Саудівської Аравії, яке було компенсовано зростанням видобутку сировини в королівстві.

Про це повідомляє OilNews.

Станом на 7:50 за Києвом вартість бареля червневої нафти Brent знизилася на 0,20% - до $ 54,78, вартість бареля травневої нафти WTI знизилася на 0,19% - до $ 52,31.

Реклама:

Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $ 54,89 і $ 52,41 відповідно.

"Ціни на нафту трохи знизилися, оскільки фокус повернувся до запасів і виробництва сировини в США", - заявили в банку ANZ.

Згідно зі звітом API, ринки нафти США залишаються переповненими. Незважаючи на те, що запаси сирої нафти знизилися на 840 тис бар. - до 531,6 млн бар., - вони все ще близькі до рекордних рівнів.

"При цьому запаси бензину виросли на 1,4 млн бар.", - йдеться в звіті.

Як зазначається, падіння обсягу виробництва в Саудівській Аравії в рамках запланованих скорочень виробництва в першій половині цього року забезпечило цінами певну підтримку.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), в якій Саудівська Аравія є фактичним лідером, разом з іншими виробниками, в тому числі і Росією, погодилися скоротити видобуток майже на 1,8 мільйона бар./добу протягом першої половини року для того, щоб зменшити глобальний надлишок нафти і підтримати ціни на сировину.

Згідно з даними JODI, саудівський експорт сирої нафти знизився до 6,96 млн бар./добу в лютому з 7,7 млн бар./добу в січні. Однак в лютому обсяг видобутку в Саудівській Аравії зріс до 10 млн бар./добу в порівнянні з 9,75 млн бар./добу в попередньому місяці, оскільки місцеві НПЗ переробили більше сировини.

"Це означає, що саудівська нафта може як і раніше пробиватися на переповнений глобальний ринок, оскільки значна частина вироблених королівством нафтопродуктів йде на експорт", - наголошується в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: