Запоріжсталь отримало перший еко-кредит від Мінекології

Вівторок, 18 квітня 2017, 19:27

Запоріжсталь стало першим підприємством-забруднювачем, яке отримало кредит від Міністерства екології на встановлення сучасного обладнання.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Мінекології.

Він нагадав, що торік Мінприроди запропонувало кредитування підприємствам зі списку ТОП-100 найбільших забруднювачів.

"З державним банком ми домовилися про формування нової фінансової політики кредитування за пільговими відсотками забруднювачів, які готують і реалізують проекти по зменшенню викидів", - сказав міністр.

Реклама:

"Вже є перші кредити в Запоріжжі, зараз ми ще 20 кредитів опрацьовуємо по всій іншій території", - розповів Остап Семерак.

"І для мене це є теж успіх, коли підприємці кажуть, що ми не можемо поставити новий фільтр, бо в нас немає коштів. А ми пропонуємо кредитні ресурси і впродовж року цей фільтр встановлюється і на 20% зменшуються викиди саме з цієї труби на металургійному підприємстві", - додав він.

За його словами, ці заходи допоможуть суттєво поліпшити стан атмосферного повітря та сприятимуть зменшенню негативного впливу на довкілля.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: