Нафтогаз підписав контракт на поставки європейського газу дешевше "газпромівського"

Четвер, 13 квітня 2017, 17:15

Ціна природного газу, придбаного НАК "Нафтогаз України" у європейських постачальників з поставкою у травні цього року, на 25-30 доларів за 1000 кубів нижче, ніж ціна за контрактом з Газпромом.

Про це написав головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко на Facebook.

"Завершили купувати планові обсяги імпортного газу на травень. З Європи. Ціна газу з Європи з поставкою в травні була нижче на 25-30 доларів, ніж ціна за контрактом з Газпромом у другому кварталі 2017 року", - написав він.

Вітренко нагадав, що Нафтогаз не купує газ у Газпрому вже більше 500 днів.

Реклама:

Він також уточнив, що на закупівлях з поставкою в травні різниця в порівнянні з можливими закупівлями у Газпрому склала як мінімум 21 млн доларів, що говорить про обсяг законтрактованого газу близько 750 млн куб. м.

"Як бачимо, газ з Європи дешевше, ніж з Росії. І ми економимо, купуючи не у Росії", - резюмував представник Нафтогазу.

Він підкреслив, що умови покупки у Газпрому для НАК все одно неприйнятні, тому що платежі української компанії можуть бути зараховані в рахунок зобов'язань "бери-або-плати" без поставок газу.

Вітренко додав, що Нафтогаз на травень придбав газ у провідних європейських компаній, використовуючи кредит міжнародних банків під гарантію Світового банку з процентною ставкою на рівні 3%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!