"Метінвест" Ахметова застерігає від незаконного використання його майна в ОРДЛО

Вівторок, 11 квітня 2017, 19:47

Група Метінвест застерігає від незаконного використання свого майна, що залишилося на підприємствах, захоплених на тимчасово неконтрольованій території України представниками так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба Метінвесту.

"Група Метінвест уважно стежить за долею свого майна, контроль над яким  втрачено на неконтрольованих українською владою територіях", - йдеться у повідомленні.

В повідомленні зазначається, що при виявленні фактів, що свідчать про намір третіх осіб отримати вигоду від цього майна в Україні або будь-якій іншій країні, а також факти використання такого майна або продукції, виробленої на виробничих потужностях підприємств на НКТ з будь-якою метою, група задіє план реагування.

Реклама:

"Особливо хочеться застерегти від спроб будь-яким чином використовувати наше майно на НКТ суб'єктами Російської Федерації. Це стосується як вивезення продукції і устаткування підприємств, так і доставки на них сировини", - заявив генеральний директор групи Метінвест Юрій Риженков.

Він також додав, що кожен із зазначених випадків є контрабандою. У разі виявлення таких незаконних дій щодо порушників на підставі українського, російського та міжнародного законодавства ініціюватимуться кримінальні справи, санкції біржових майданчиків, де котируються їхні акції, обмеження з боку міжнародного фінансового співтовариства.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Єнакіївський металургійний завод, фактично відібраний бойовиками у "Метінвесту", очікує на отримання партії сировини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: