Члени Транскаспійського маршруту запропонували Україні спільне підприємство

Вівторок, 11 квітня 2017, 17:20

Голови залізниць Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували Україні спільне підприємство у рамках Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кабміну.

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр Гройсман у вівторок провів зустріч із головами залізниць Транскаспійського регіону.

Повідомляється, що Україна в рамках розвитку свого транзитного потенціалу готова взяти участь у створенні нових транспортних коридорів і приєднатися до наявних маршрутів, утворених в напрямку Південь-Захід із Середньої Азії через Грузію та Азербайджан у напрямку Європи.

Реклама:

Гройсман наголосив, що співпраця в транспортній сфері з країнами-членами ГУАМ і партнерами України в Середній Азії - це пріоритет, який розділяють і в уряді України, і в урядах країн-партнерів.

"Під час розмови голови залізничних компаній Азербайджану, Грузії, Казахстану та Киргизстану запропонували уряду України активно долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і, можливо, створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, що йдуть цим маршрутом", - йдеться в повідомленні.

Голови компаній наголосили, що це могло б стати значною конкурентною перевагою країн у використанні транзитних можливостей.

"Наше об'єднання дасть добрий результат для наших держав. Вносьте пропозицію", - наводить слова прем'єра його прес-служба.

Нагадаємо, "Укрзалізницю" включили до складу Міжнародної асоціації     "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Раніше уряди Грузії, України, Азербайджану та Молдови підписали протоколи щодо створення ЗВТ та взаємного визнання результатів митних процедур.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!