"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За ремонтом доріг спостерігатимуть онлайн – Омелян

Понеділок, 10 квітня 2017, 18:03

Міністерство інфраструктури разом із Південною Кореєю розробляє систему, яка дозволить у режимі онлайн спостерігати за кожною ділянкою ремонтних робіт.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу у Львові в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Разом із муніципалітетом Сеула розробляємо більш досконалу систему "Кост", яка передбачатиме не лише моніторинг фактичних даних – замовлених робіт, проведених тендерів, використаних матеріалів, але й відеоспостереження за кожною ділянкою ремонтних робіт онлайн", – сказав він.

За словами Омеляна, система "Кост" уже повноцінно працює, ще одну систему контролю над якістю дорожніх робіт – FIDIC – планують запустити в пілотному режимі цього року.

У березні прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловлював невдоволення темпами і якістю ремонту доріг в Україні. Він демонстрував відео, на якому видно, як недбало і мляво працівники асфальтують ями на автошляхах.

Реклама:

22 березня він також доручав службам "Укравтодору" контролювати хід ремонту доріг "у полях".

За словами Гройсмана, на ремонт доріг у цьому році Україна може направити приблизно 35 мільярдів гривень. А питання залучення на це додаткових 15 мільярдів гривень отриманих від репрофайлінгу, залежить від Національного банку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!