Великобританія ініціює запровадження нових санкцій проти РФ - The Times

Понеділок, 10 квітня 2017, 10:01

Об’єднане Королівство має намір домагатися від "великої сімки" прийняття нових санкцій відносно Росії за її позицію щодо Сирії.

Про це повідомляє The Times.

За даними The Times, глава британського МЗС Борис Джонсон буде вимагати публікації від G7 спільної заяви з приводу обмежень для Москви

За інформацією видання, причиною наміру Джонсона є політика Москви щодо Сирії. Глава британського МЗС вважає, що Росія підтримує режим президента Башара Асада, якого західні країни, в тому числі і США, звинувачують у застосуванні хімічної зброї проти мирного населення.

Реклама:

Свої пропозиції щодо санкцій Джонсон представить на зустрічі глав МЗС країн G7 в Італії, яка запланована 10 квітня. У заяві, яку буде просувати Джонсон, "велика сімка" зобов'яже Росію припинити співпрацю з Сирією, в тому числі і військову.

У разі відмови західні країни введуть нові санкції. Газета підкреслює, що метою буде "зробити дуже складне життя" для урядовців.

Напередодні, 9 квітня, постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в інтерв'ю CNN заявила, що адміністрація Дональда Трампа в даний час опрацьовує питання щодо розробки та впровадження нових санкцій проти Росії через підтримку режиму Асада. Обмеження хочуть ввести також і проти Ірану.

10 квітня Борис Джонсон повинен був відвідати Москву з офіційним візитом, проте після застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб він відмовився.

На початку квітня Сирійський центр моніторингу з прав людини повідомив, що на місто Хан-Шейхун в сирійській провінції Ідліб були скинуті бомби з бойовими отруюючими речовинами (імовірно хлор або зарин). Reuters вказав, що до ударів були причетні російські літаки. В результаті атаки загинули 80 людей, ще 200 поранені.

У відповідь на це 7 квітня військові США завдали ракетного удару по сирійській авіабазі Шайрат в провінції Хомс. Для цього вони використовували крилаті ракети "Томагавк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: