"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насірова в четвер до суду не пустили лікарі

Четвер, 9 березня 2017, 19:16

Відстороненого від посади голову ДФС Романа Насірова не доставили до суду на оголошення повного тексту рішення про його арешт, оскільки лікарі СІЗО не рекомендували йому це робити за станом здоров'я.

Про це у четвер повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Сімкив журналістам після завершення засідання суду в четвер, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Співробітники СІЗО надали нам висновок лікарів медичної частини слідчого ізолятора про те, що Насірову не рекомендується їхати до суду за станом здоров'я. Хоча, як ми розуміємо, як би він наполягав, то співробітники СІЗО повинні були б його доставити на судове засідання", - сказав він.

Представник держобвинувачення також вказав, що на четвер було заплановано допит Насірова вже в якості підозрюваного.

Реклама:

"Щодо можливості проведення цього допиту зараз будемо додатково з'ясовувати, в тому числі і з лікарями слідчого ізолятора", - додав Сімків.

Як відомо, Солом'янський райсуд Києва в ніч на 7 березня прийняв рішення про призначення Насірову запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову суд розглядав з перервами з вечора суботи, 4 березня.

Його адвокат повідомив, що Насіров не вноситиме заставу, принаймні, до розгляду апеляції на рішення Солом'янського суду.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!