НАБУ попросили зайнятися суддею, що заважала арешту Насірова

Четвер, 9 березня 2017, 16:18

Група народних депутатів подала до Національного антикорупційного бюро клопотання про притягнення до кримінальної відповідальності судді Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої.

Про це повідомляє у Facebook депутат Сергій Лещенко.

"Як і обіцяли, внесли клопотання до НАБУ про відкриття кримінального провадження щодо голови Солом'янського суду Києва Шереметьєвої", - написав він.

За його словами, бездіяльність судді ледь не призвела до втечі відстороненого голови Державної фіскальної службі Романа Насірова.

Реклама:

"А для інших керівників судової влади це буде уроком, чому не варто слухати Грановського та його кур'єрів", - додав Лещенко.

Як повідомлялося, у неділю, 5 березня, Шереметьєва самоусунулася і не виконала свої посадові обов'язки - не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС. Це могло привести до того, що Насірову не обрали б запобіжний захід.

Однак вночі 7 березня Солом'янський райсуд таки обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!