ЄС поки не може порахувати, скільки Британія має заплатити за Brexit - ЗМІ

Середа, 8 березня 2017, 13:03

Європейський Союз поки не може оцінити, скільки Британія повинна заплатити Брюсселю після виходу з блоку.

Про це повідомив головний аудитор ЄС у листі до глави бюджетного комітету Європарламента, повідомляє Reuters.

Голова Європейської рахункової палати (ЕСА) Клаус-Хайнер Лейне у листі повідомив, що зобов'язання, які будуть покриватися в основному членами ЄС, складають загалом 344 млрд євро.

Але він відмовився підрахувати, якою має бути частка Британії у загальних показниках ЄС.

Реклама:

Чиновники ЄС готуються до переговорів про Brexit, які мають початися після того, як прем'єр-міністр Британії Тереза Мей в кінці березня офіційно оголосить про початок виходу країни з ЄС.

В ЄС розглядають робочу гіпотезу про те, що Лондону, можливо, доведеться заплатити до 60 млрд євро, щоб покрити зобов'язання перед виходом з блоку в 2019 році. Це близько 17% від цифри, наведеної головою ЕСА.

Однак Лейне заявив, що частка Британії може бути визначена тільки після переговорів про вихід з ЄС.

"В даний час ми не в змозі відповісти щодо частки Британії, адже будь-які розрахунки будуть залежати від безлічі факторів, які можуть виникнути у процесі дискусії", - написав Лейне.

Раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що Великій Британії виставлять "величезний рахунок" за вихід з Європейського союзу.

Зокрема, Європейська комісія хоче, щоб Велика Британія робила внесок у проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду щодо Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: