"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ каже, що "Сбєрбанк Росії" не може приймати "паспорти" "ДНР" і "ЛНР"

Вівторок, 7 березня 2017, 18:44

Банківські установи, які діють в Україні, не можуть брати у громадян "паспорти" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомили УНІАН у Національному банку України.

"ПАТ "Сбєрбанк" (дочірній банк російського "Сбєрбанку" в Україні), як і інші юридичні особи, які діють в Україні, повинні керуватися чинним законодавством України, якими не визнаються "паспорти" так званих "ДНР" і "ЛНР"", - йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Також Нацбанк нагадав, що на сьогодні банкам України заборонено надавати всі види фінансових операцій на територіях, які не контролюються українською владою, як це передбачено постановою НБУ від 6 серпня 2014 року №466 "Про призупинення здійснення фінансових операцій".

Реклама:

"Аналогічним чином ситуацію прокоментували для УНІАН і в дочірньому банку російського "Сбєрбанку" в Україні. "Український дочірній банк працює в рамках правового поля країни і не приймає "паспорти" "ДНР" і "ЛНР", - повідомив представник прес-служби банку.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що російський "Сбєрбанк" приступив до обслуговування у своїх відділеннях на території РФ клієнтів, які пред‘являють "паспорти" так званих "ДНР" і "ЛНР", керуючись відповідним указом президента Росії про визнання цих псевдодокументів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!