Російська VS Energy купує контрольний пакет "Чернівціобленерго"

Вівторок, 7 березня 2017, 16:59

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ "ВС Енержі Інтернешнл Україна" (VS Energy) купити більше 50% акцій енергопостачальної компанії ПАТ "Чернівціобленерго".

Про це повідомила прес-служба комітету.

Згідно із даними системи розкриття інформації НКЦПФР, на сьогодні "ВС Енержі Інтернешнл Україна" володіє 45% акцій "Чернівціобленерго", ще 10% належить підприємству "ЛД-Україна".

Як відомо, у жовтні 2015 рок Міністерство внутрішніх справ розпочало розслідування щодо діяльності однієї з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy, яка належить росіянам Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну і Олександру Бабакову.

Реклама:

Нагадаємо, як раніше повідомлялося,  в компанії відбулася зміна керівництва - багаторічний президент VS Energy Михайло Спектр покинув компанію, а його місце зайняв перший віце-президент Микола Лавренко.

За версією, озвученою учасником енергоринку, проблеми компанії можуть бути пов'язані з тим, що таким чином VS Energy стимулюють продати частину активів.

Групі VS Energy належить вісім енергопостачальних підприємств, вона найбільший приватний гравець на енергетичному ринку в Україні після ДТЕК Ріната Ахметова.

VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Жітоміробленрго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго", група також має частку в "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго" .

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: