Hyperloop One показав відео з місця будівництва вакуумної залізниці

Вівторок, 7 березня 2017, 13:46

Компанія Hyperloop One, що займається зведенням інфраструктури для вакуумного поїзда, показала відео і фотографії з місця спорудження ділянки гіперлуп-дороги в одній з пустель Невади, в 30 хвилинах їзди від Лас-Вегаса.

Про це пише Liga.Net.

Ділянка, яку назвали DevLoop, має 3,3 метра в діаметрі. Над будівництвом дороги працює понад 150 інженерів і техніків.

Компанія відзначає, що шлях з Мельбурна до Сіднея на вакуумному поїзді буде займати менше години, в той час як на літаку ця відстань забирає 4,5 години.

Реклама:

Дорога з Дубая в Абу-Дабі буде займати 12 хвилин. У компанії підрахували, що зараз пробки на цьому шляху обходяться економіці ОАЕ в 800 млн доларів (в еквіваленті втрачених робочих годин).

На початку січня Hyperloop One відібрав 35 команд, які повинні були запропонувати ідеальні місця для будівництва гіперлупа. Протягом наступних п'яти років компанія планує запустити будівництво перших трьох гілок цієї дороги.

Раніше Ілон Маск планував почати випробування експериментального треку Hyperloop до кінця 2016 року. Маску вдалося залучити для реалізації проекту близько 100 млн доларів (на початок травня 2016 року).

У список інвесторів потрапили GE Ventures (субкомпанія General Electriс), SNCF і французька національна залізниця.

Hyperloop - вакуумний, або пневматичний поїзд, який здатний пересуватися по надземному трубопроводу вдвічі швидше літака і в 3-4 рази швидше швидкісного поїзда (близько 1220 км/г). У трубі підтримується тиск, що дорівнює одній тисячній від атмосферного, тобто близький до вакууму.

Завдяки цьому вагони поїзда (капсули) можуть розвинути таку високу швидкість. Разом з тим, деякі експерти вважають, що на максимальній швидкості капсули переміщатися не будуть, так як на віражах пасажирам від перевантажень може стати погано.

Загальні витрати на проект оцінюються в кілька мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: