Активи сина Януковича Швейцарія теж не заморожувала – речник

Вівторок, 7 березня 2017, 12:44

У Швейцарії немає заморожених особистих рахунків чи інших активів Олександра Януковича, за винятком його компанії MAKO Trading SA та її активів.

Як заявляє прес-секретар сина екс-президента України Юрій Кірасир, швейцарська влада підтвердила це у листі англійській адвокатській компанії JHA LLP від 1 березня 2017 року.

"Інші заходи щодо заморожування активів, прийняті Швейцарією, стосуються інших осіб, перерахованих у додатку до наказу про заморожування активів у зв'язку з Україною", – говориться в повідомленні, як і у випадку з Віктором Федоровичем Януковичем.

"Олександр Янукович завжди стверджував, що в нього немає особистих банківських рахунків або активів у Швейцарії, за винятком компанії MAKO Trading SA, яка має у Швейцарії прозорий рахунок, що пройшов аудиторську перевірку, на якому розміщено близько 1 мільйона швейцарських франків", – зазначає Кірасир.

Реклама:
 
 

Як відомо, 9 грудня 2016 року Федеральна рада Швейцарії повідомила про рішення продовжити заходи щодо заморожування розташованих у Швейцарії всіх активів екс-президента Януковича, а також інших фізичних осіб із України, які можуть бути з ним пов'язані.

У повідомленні йшлося, що йдеться про активи вартістю приблизно 70 мільйонів швейцарських франків у цілому.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: