"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У САП незадоволені заставою для Насірова – оскаржуватимуть

Вівторок, 7 березня 2017, 11:51

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання відстороненому від посади голови Державної фіскальної служби Роману Насірову застави в 100 мільйонів.

Про це 7 березня повідомляє прес-служба САП.

Керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що команда прокурорів "гарно відпрацювала цей етап обрання запобіжного заходу і ми задоволені тим, що суд належно оцінив надані докази"

"Водночас зараз ми готуємо апеляційну скаргу на це рішення Солом'янського районного суду міста Києва, оскільки в частині альтернативного запобіжного заходу – грошової застави – ми будемо притримуватися наших початкових вимог в 2 млрд. грн. для того, щоби розмір застави забезпечив виконання Романом Насіровим своїх процесуальних обов’язків", – зазначив Холодницький.

Реклама:

За словами керівника САП, зараз також у рамках цього кримінального провадження відбуваються слідчі дії спрямовані на якнайшвидше завершення досудового розслідування в строки визначені КПК.

Як відомо, 7 березня 2017 року Солом'янський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн. грн., хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!