Фонд гарантування пояснив "міграцію" грошей з ВБР Януковича до банку Порошенка

Понеділок, 6 березня 2017, 16:23

Перерахування 312,5 млн гривень з ліквідованого "Всеукраїнського банку розвитку" до "Міжнародного інвестиційного банку", який належить президенту Петру Порошенку, зумовлене виконанням процедури задоволення вимог кредиторів ВБР.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Фонду гарантування, коментуючи рішення Печерського районного суду Києва про зняття арешту з 312,5 млн гривень, що надійшли до МІБ з ліквідованого ВБР, який раніше належав сину Віктора Януковича.

"Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ВБР розпочато задоволення підтверджених вимог кредиторів шостої і сьомої черг, відповідно до частини шостої статті 12 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - заявили у Фонді.

"Виплати здійснюються у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок кредитора і до повного погашення заборгованості", - повідомили у Фонді гарантування вкладів, відзначаючи, що у даному випадку ліквідатор банку перерахував кошти за вказаними в реєстрі кредиторів реквізитами.

Реклама:

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва зняв арешт з 312,5 млн гривень, які надійшли до "Міжнародного інвестиційного банку", який належить президенту Петру Порошенку, від ліквідованого "Всеукраїнського банку розвитку", який раніше належав сину Віктора Януковича.

За інформацією Державної служби фінансового моніторингу, ВБР перерахував кошти 10 січня 2017 року.

У свою чергу, "Міжнародний інвестиційний банк" заявив, що не погоджував перерахування на свої рахунки цих коштів, назвавши подію "несподіваною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: