"Укргазвидобування" планує замовити Пінчуку труб ще на мільярд

Понеділок, 6 березня 2017, 16:04

ПАТ "Укргазвидобування" з 26 січня по 1 березня за результатами тендерів повідомило про намір укласти низку угод із ТОВ "Інтерпайп Україна" про закупівлю сталевих труб на загальну суму 1,15 млрд гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Загальна очікувана вартість закупівель становила 1,17 млрд гривень, відтак формальна економія становитиме 1,7%.

Перший договір із фірмою Пінчука вже підписано 24 лютого. До літа поставлять 2 510 безшовних та електрозварних прямошовних труб на 107,93 млн гривень.

Реклама:

Виробниками є ТОВ "Інтерпайп Ніко Тьюб", ПАТ "Інтерпайп НТЗ", ПАТ "Інтерпайп НМТЗ", ВАТ "Первоуральський новотрубний завод" (Росія).

Єдиним конкурентом на цьому тендері було ТОВ "Інко-Профіт" Дмитра Закори, засновниками якого раніше були Андрій Лябогов, Іван Осколков і Володимир Телевной.

Крім того, придбають 19 037 тонн різних обсадних труб виробництва заводів "Інтерпайпу", Росії, Німеччини та Австрії на 1,04 млрд гривень.

Конкурентами за окремими лотами були "Інко-Профіт", ТОВ "Дніпровський трубний завод", ТОВ "Нафтосервіс", ПІК "Енерго-Інвест" Ігоря Шаповала і Світлани Чумакової, "Jiangsu Chang Bao Steel Tube Limited Co." (Китай).

Ціни останніх двох фірм за двома лотами були відповідно на 0,2% і 14% нижчими, але їх відхилили через якісь невідповідності вимогам тендеру.

Також держкомпанія планує замовити 173 т електрозварних прямошовних труб для обсадних колон російського виробництва на 5,11 млн гривень.

У цьому випадку дорожчими конкурентами були сєвєродонецьке ТОВ "Компанія "Максімет" луганчанина Дениса Сафонова і дніпровське ТОВ "Укрстальпостач" нікопольця Віталія Хараїма.

Усього за 2016 рік "Укргазвидобування" купило в "Інтерпайп Україна" труб на 957,07 млн гривень. Першим заступником Прохоренка є Олександр Романюк, який раніше був радником гендиректора групи Пінчука "East One".

Голова правління держкомпанії Олег Прохоренко пояснив це тим, що компанія Пінчука - найбільший виробник труб в Україні.

"І "Нафтогаз", і "Укргазвидобування", і до мене, і зі мною багато років купували труби в "Інтерпайпа". Це найбільший виробник, він робить той асортимент, який потрібен "УГВ". Якщо у вас є інші виробники - будь ласка, нехай приходять на "Прозорро", - сказав Прохоренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: