Нацбанк змінив правила перегляду кредитних умов

Понеділок, 6 березня 2017, 10:32

Національний банк спростив процедуру надання документів для реєстрації змін до договорів на залучення резидентами кредитів в іноземній валюті від нерезидентів.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

З 4 березня банкам не потрібно надавати в НБУ скан-копії документів при реєстрації змін до кредитних договорів при наявності індикаторів ризикових фінансових операцій, якщо зміни стосуються виключно наступних випадків:

- зниження розміру процентної ставки, комісій, неустойки, інших платежів;

Реклама:

- переходу резидента-позичальника на обслуговування в інший уповноважений банк;

- зміни юридичної адреси позичальника;

- пролонгації терміну кредиту, позики.

"Ці кроки зроблені в рамках дебюрократизації центральним банком операцій з іноземною валютою, яка проводиться паралельно з поступовою лібералізацією валютного регулювання", - йдеться в повідомленні НБУ.

Перелік індикаторів ризикових фінансових операцій визначено Положенням про порядок здійснення банками аналізу і перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників, затвердженим постановою Національного банку від 15 серпня 2016 № 369.

Відповідні зміни затверджені постановою Національного банку № 18 від 2 березня "Про внесення змін до Положення про порядок здійснення банками аналізу і перевірки документів (інформації) про фінансові операції та їх учасників".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: