"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Блокаду залізниці в Конотопі зняли після домовленостей

Неділя, 5 березня 2017, 18:27

Ситуацію з блокуванням залізниці у місті Конотоп врегулювано.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці", з депутатами та учасниками блокування залізниці досягнуто домовленостей.

Учасники блокади погодилися не перешкоджати руху поїздів та покинути місце блокування.

Зокрема, залізничники домовилися надавати раз на місяць народному депутату – учаснику блокування залізниці інформацію щодо перевезених вантажів між Україною та Росією. Окрім цього, усі поїзди на прикордонній станції Хутір-Михайлівський проходять необхідні процедури прикордонного та митного контролю.

Реклама:

Зазначається, що в переговорах брали участь залізничники, представники правоохоронних органів та народні депутати.

"Завдяки злагодженій роботі вдалося оперативно врегулювати ситуацію та уникнути суттєвих збоїв у графіку руху поїздів. Блокування залізниці не вплинуло на рух пасажирських поїздів", - заявили в "Укрзалізниці".

Разом з тим, "Штаб блокади торгівлі з окупантами" заявив, що акція попереджувального блокування в Конотопі продовжувалась до 17:00.

"Так як Укрзалізниця відмовлялась надавати інформацію про номенклатурі дані вантажів, що йдуть в та з Росії народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко були вимушені зупиняти вантажні поїзди на прикордонній станції та перевіряти документи прямо у машиністів. Після перевірки трьох вантажних поїздів прямо на рельсах, керівництво Конотопської Укрзалізниці погодилось виконувати Закони України і надавати інформацію про номенклатуру вантажів і кількість вагонів народним депутатам України", - зазначили в штабі.

Там заявили, що редут імені Конрада Аденауера у місті Конотоп Сумської області запрацював у спостережному режимі.

"Мережа редутів на Українсько-Російському кордоні буде розширюватись", - пообіцяли учасники блокади.

Як повідомлялося, раніше "Укрзалізниця" заявила, що протягом 5 березня учасники "блокади" на Сумщині здійснили дві спроби заблокувати рух вантажного поїзда на станції "Конотоп".

Через блокування залізничних колій у Конотопі поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 279 ч. 1 КК України "Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів". За словами речника Нацполіції, з відповідним зверненням до поліції звернулася і "Укрзалізниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: