НАБУ закликає суд невідкладно обрати запобіжний захід Насірову

Неділя, 5 березня 2017, 14:05

НАБУ закликає суддів Солом'янського райсуду Києва невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу голові ДФС Роману Насірову.

Про це повідомляє в неділю прес-служба НАБУ.

"Солом’янський районний суд міста Києва відмовляється визначити служителя Феміди, який розгляне клопотання сторони захисту про відвід судді Олександра Бобровника. Таку позицію мотивують тим, що, відповідно до внутрішньої документації суду, черговий суддя працює лише у суботу. Наразі у судовому засіданні оголошено перерву на невизначений термін", - констатували в НАБУ.

Там зазначили, що якщо протягом найближчого часу не буде вирішене питання про продовження судового засідання та розгляд клопотання сторони захисту про відвід судді, запобіжний захід підозрюваному голові ДФС до кінця дня обрано не буде.

Реклама:

"Термін тимчасового утримання його під вартою спливає ввечері 5 березня, відтак якщо до завершення цього строку питання не буде вирішено, детективи будуть змушені звільнити голову ДФС з-під варти", - йдеться в повідомленні.

"Національне антикорупційне бюро України закликає служителів Феміди не усуватися від виконання своїх обов’язків та забезпечити розгляд клопотання детективів про обрання запобіжного заходу у визначений законом термін", - підкреслили в прес-службі.

Разом з тим, як повідомляє "Громадське", до будівлі суду, де розглядалося обрання запобіжного заходу Насірову, прибув глава САП Назар Холодницький.

Як відомо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Увечері 4 березня судове засідання з обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня. У неділю захист Насірова заявив про відвід судді у справі, й суд оголосив перерву для передачі заяви про відвід іншому слідчому судді. Однак іншого суддю в неділю знайти не можуть. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!