"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підозра щодо Насірова лежала в САП з грудня?

Неділя, 5 березня 2017, 10:34

Перше кримінальне провадження щодо голови ДФС Романа Насірова було відкрито 30 березня минулого року, а підозра, що йому оголосили другого березня, згідно наявної інформації, перебувала в САП з грудня.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юлія Мостова.

За її словами, перша справа проти Насірова, відкрита за статтями 366-1 (Декларування недостовірної інформації), 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та 368 (Одержання хабара), стосувалась його незадекларованої лондонської квартири.

Автор вказує, що згідно з наявними даними, 7 лютого 2017 року суд Солом'янського району дав НАБУ дозвіл на проведення обшуку та виїмки документів з даного провадження, проте залишається незрозумілим, чи скористалися ним слідчі при проведенні обшуків в офісах ДФС та приміщеннях, зазначених Насіровим в його декларації.

Реклама:

Як зазначає Мостова, вечірній, а не денний візит правоохоронців до Насірова, за інформацією джерел, пов'язаний з тим, що слідчим не відразу вдалося встановити його місцезнаходження, оскільки ані в офісі ДФС, ані в інших приміщеннях, де проводилися обшуки, його не застали.

Крім того, САП затягнув з виділенням супровідного прокурора, а ордер, підписаний головою САП Назаром Холодницьким, був чинним до кінця дня 2 березня. У зв'язку з цим вже виникла юридична суперечка з приводу того, чи мали правоохоронці право затримувати Насірова, оголошуючи йому підозру після 22:00.

"Інше питання — чи відповідає дійсності інформація про те, що підозра, що в четвер оголосили Роману Насірову, лежала на столі спецпрокурора Назара Холодницького з початку грудня минулого року?", – резюмує автор.

За її словами, НАБУ "вело" Насірова протягом тривалого часу, поки претензії щодо нього не знайшли документальні підтвердження та підтвердження свідків, які або задовольнили вимогам глави САП, або змусили його підписати підозру.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Увечері 4 березня судове засідання з обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!