"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Уряді розробляють рекомендації власникам "віджатих" підприємств в ОРДЛО

Субота, 4 березня 2017, 15:59

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб готують рекомендаціъ власникам підприємств на неконтрольованих територіях Донбасу для подачі позовів до Європейського суду з прав людини.

Про це 4 березня повідомив заступник міністра МінТОТ Георгій Тука. 

"На цей раз, уловка "мы не конфисковывали/национализировали, мы просто ввели внешнее управление" не пройде", - зазначив він. 

Реклама:

Як відомо, раніше бойовики ОРДЛО заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

У Кремлі  заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

У свою чергу СБУ оприлюднила запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву.

3 березня глава МінТОТ Вадим Черниш заявив, що власники українських підприємств, на яких було введено зовнішнє управління з боку бойовиків в так званих "ДНР" та "ЛНР", можуть звернутися в суди з позовами до Росії, юридичною підставою для чого може стати резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи №2133. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: