Росія і Білорусь знову не змогли домовитися щодо газу

П'ятниця, 31 березня 2017, 16:04

Росія і Білорусь не змогли домовитися про врегулювання газової суперечки за підсумками переговорів прем'єр-міністрів двох країн.

Про це заявив журналістам глава Міненерго Олександр Новак за підсумками переговорів, пише ТАСС.

"Тільки що закінчилися переговори щодо газового питання між урядами Російської Федерації і Білорусі. Обговорили позиції сторін, ще раз звірили поточну ситуацію. На жаль, не домовилися остаточно про врегулювання конфлікту", - сказав міністр.

"Білоруська сторона не готова погасити накопичений борг без надання російською стороною преференцій як за ціною, так і за термінами, механізму формування ціни. Нагадаю, що на сьогодні накопичений борг становить понад 700 млн доларів", - підкреслив міністр.

Реклама:

При цьому прес-секретар прем'єр-міністра Білорусі Владислав Сичевіч заявив, що Мінськ не визнає так званий борг за російський газ.

"Що стосується заяв глави Міненерго Олександра Новака про неготовність Білорусі погасити так званий борг перед Росією за газ, то білоруська сторона не розглядає дані кошти в якості боргу", - сказав Сичевіч.

З початку 2016 року Білорусь веде переговори з Росією про зниження цін на газ.

Республіка наполягала на рівнодохідних з експортом цінах і хотіла платити 73 долари за тисячу кубів газу замість 132 доларів, які вимагає РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!