НАБУ проводило обшуки в Нацбанку в тому числі і через "Платинум Банк"

Четвер, 30 березня 2017, 17:06

Проведення слідчих дій у Національному банку України пов'язане, в тому числі і з діяльністю "Платинум Банку".

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це пов'язано зі зловживаннями, в тому числі і з питань діяльності "Платинум Банку", оскільки слідство перевіряє версію щодо умисного підвищення ліквідності і зниження економічних ризиків, які є в тих чи інших фінансових установах", - сказав Холодницький журналістам у четвер в Києві.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи мають слідчі дії в Нацбанку відношення до документів, які були передані позафракційним народним депутатом Сергієм Тарутою в антикорупційні органи, керівник САП сказав: "Це пов'язано з проведенням розслідування за цими фактами. Всі інші документи, які передаються, всі докази, все перевіряється і буде дана правова оцінка".

Реклама:

"Ставити тимчасові рамки в будь-якому кримінальному провадженні неправильно, тому що треба час для збору доказів. Обшук був завершений пізно вночі, і зараз якраз треба аналізувати кожен документ, який був отриманий в результаті обшуку. Коли це буде завершено, тоді можна буде говорити про подальший перебіг справи", - пояснив Холодницький.

Як повідомлялося, 29 березня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки в будівлі Нацбанку, під час яких було здійснено вилучення документів.

"Слідчі дії проходять в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактами зловживання посадовими особами НБУ службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за попередньою змовою з посадовими особами ряду комерційних банків в порушення закону "Про банки і банківську діяльність" вчинили дії, що мали тяжкі наслідки для державних інтересів. Йдеться про період 2015-2016 рр.", - повідомила прес-служба НАБУ.

Пізніше в цей же день керівник НАБУ Артем Ситник повідомив, що проведені в НБУ обшуки стосуються керівництва банку. Керівник НАБУ уточнив, що при появі працівників агентства в приміщенні банку будь-якого опору з боку працівників НБУ по виконанню процесуальних дій не було. Необхідні детективам документи були видані працівниками банку.

"Розслідування у цій справі триває", - додав Ситник.

Розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали в лютому 2017 року.

У січні цього року НАБУ почалося досудове розслідування щодо глави НБУ Валерії Гонтаревої і директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

У лютому НАБУ зареєструвало провадження за фактом оприлюднених записів телефонних розмов заступника глави НБУ Катерини Рожкової з акціонерами.

В середині березня глава НБУ Гонтарева підтвердила свій намір в найближчому майбутньому піти з посади керівника Нацбанку, вважаючи свою місію на цій посаді виконаною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: