Вкладникам "Платинум Банку" вже виплатили 1,3 мільярда

П'ятниця, 3 березня 2017, 14:27

З 1 березня 2017 року вкладники ПАТ "Платинум Банк" отримали понад 1,3 млрд грн, або 30% від загальної гарантованої суми.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів.

Як зазначається у повідомленні, це вже третій банк, вкладникам якого виплати здійснюються з використанням автоматизованої системи виплат.

"Сума гарантованого відшкодування у "Платинум Банку" становить 4,7 млрд грн. До загального реєстру банку включено інформацію про понад 200 тис. вкладників фізичних осіб, в тому числі фізичних осіб підприємців. Показовим є те, що половину із виплаченої гарантованої суми вкладники залишають у банківській системі", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, Фонд гарантування звернувся до Нацбанку з пропозицією про відкликання з 24 лютого 2017 року банківської ліцензії та ліквідацію банку ПАТ "Платинум Банк".

Раніше повідомлялося, що ТАСкомбанк і Перший український міжнародний банк зацікавилися в покупці активів неплатоспроможного Платинум Банку.

Як відомо, 11 січня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Платинум Банк" до категорії неплатоспроможних.

Читайте також: Останній "пилосос": як довго ще протягне Платинум банк

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: