ЄК заблокувала злиття Лондонської та Франкфуртської бірж

Середа, 29 березня 2017, 20:49

Європейська комісія заблокувала злиття Франкфуртської біржі (Deutsche Boerse) і Лондонської біржі London Stock Exchange Group з антимонопольних міркувань.

Про це йдеться в релізі ЄК, передає Прайм.

"У результаті розслідування комісія прийшла до висновку, що злиття призведе до створення фактичної монополії на ринку клірингу фінансових інструментів з фіксованим рівнем дохідності", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В березні 2016 року LSE і Deutsche Boerse домовилися про злиття та створення єдиної європейської глобальної інфраструктури вартістю близько 30 мільярдів доларів. Компанії прогнозували щорічний синергетичний ефект від угоди в розмірі 450 мільйонів євро. У серпні понад 75% акціонерів Deutsche Boerse схвалили злиття.  

Deutsche Boerse є організатором торгівлі на найбільшому ринку деривативів світу — платформі Eurex і надає через компанію Clearstream весь спектр розрахункових послуг.

London Stock Exchange Group plc - провідна диверсифікована біржова група в Європі, оператор біржі Лондона та Мілана. У 2016 році її прибуток від операцій зріс на 17%, до 1,657 мільярда британських фунтів стерлінгів (близько 2 мільярдів доларів).

Нагадаємо, у 2012 році Єврокомісія заблокувала злиття Франкфуртської та Нью-йоркської бірж вартістю 17 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: