"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЛЕО Григоришина з квітня відключає електрику всім комунальникам

Середа, 29 березня 2017, 11:22

Луганське енергетичне об'єднання в квітні відключить від електропостачання всі підприємства житлово-комунальної сфери області, які мають борги за електроенергію.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

"Причиною є фінансовий колапс в енергокомпанії, який викликаний бажанням Української держави продовжувати неоплачувані багатомільйонні поставки електроенергії на територію, непідконтрольну уряду", - повідомляє прес-служба.

Найбільші підприємства водо- і теплопостачання Луганської області будуть знеструмлені в квітні, відразу ж по завершенню опалювального сезону.

Реклама:

Як наголошується, найбільш значні борги були сформовані такими підприємствами, як КП "Лисичанськтепломережа" (майже 34 млн гривень боргу станом на 1 березня), КСП "Лисичанськводоканал" (майже 125 млн гривень), Попаснянський водоканал (128 млн гривень), Рубіжанське ВУВКГ (близько 9,5 млн гривень), Кремінське ВУВКГ м. Рубіжне (понад 4 млн гривень), РКП "Старобільськвода" (1,5 млн гривень).

Крім того, із закінченням опалювального сезону ЛЕО має намір відключити ще працюючі об'єкти Попаснянського водоканалу на ЗФС-1, ЗФС-2 і ЗФС-3, які постачають більшу частину добутої води (90%) на НКТ - в Луганськ, Алчевськ, Кадіївку (Стаханов) та інші міста.

Як відомо, у грудні 2016 року "Луганське енергетичне об'єднання" заявило про плани відключити окуповану Луганщину від електроенергії.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв вирішити проблему з боргами перед ЛЕО.

Однак, як заявляють у компанії, вирішення цього питання так і не відбулося.

З 20 березня ЛЕО почало відключення установ бюджетної сфери області, які заборгували за електроенергію майже 12,5 млн гривень.

У компанії повідомили, що станом на 1 березня споживачі заборгували Луганському енергетичному об'єднанню 5,5 млрд гривень. З цієї цифри більш ніж 80% заборгували споживачі з НКТ - майже 5 млрд гривень. Борг ЛЕО перед ДП "Енергоринок" становить близько 5,2 млрд гривень.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: