"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАБУ не відкидає заочного засудження Онищенка

Вівторок, 28 березня 2017, 20:12

Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не відкидає можливості заочного засудження нардепа Олександра Онищенка.

Про це глава відомства сказав в інтерв’ю Громадському.

"Це питання більше до прокуратури. Звичайно, ми з Холодницьким (головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) обговорювали як варіант розвитку подій відносно Онищенка саме заочне засудження. Але ми все ж сподіваємося, що буде відповідне затримання і екстрадиція", - заявив Ситник.

"Адже, якщо він потім з’явиться на території України, то вся справа починається заново — це в разі застосування процедури заочного засудження. Не хотілося б двічі ходити по одному й тому ж колу", - додав він.

Реклама:

Як відомо, нардеп Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016-го Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Онищенка оголосили у національний розшук. Однак він не визнає своєї провини.

Нардеп заявив, що у нього є компромат на Порошенка, і він нібито передав його США. У ЗМІ Онищенко опублікував записи, як він стверджує, з нардепом Олесем Довгим і Миколою Мартиненком.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!