Платіжна система Avers повернулася на ринок

Вівторок, 28 березня 2017, 16:02

Національний банк погодив правила міжнародної платіжної системи Avers №1 і видав платіжній організації цієї системи ПАТ "Кредит Оптима Банк" свідоцтво від 23 березня.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Регулятор повідомляє, що відомості про міжнародну платіжну систему Avers №1 внесені в Реєстр платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Згідно з правилами Avers №1 учасниками платіжної системи можуть бути банки України і небанківські фінансові установи, які мають ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунків і на підставі договору з платіжною організацією надають послуги користувачам Avers №1 щодо переказу коштів за допомогою цієї системи.

Реклама:

Розрахунковим банком платіжної системи є Кредит Оптима Банк.

Види послуг з переказу коштів, наданих міжнародною платіжною системою Avers №1:

- переклади в межах України в національній валюті: від фізичних осіб на користь фізичних осіб, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок; від фізичних осіб на користь юридичних осіб, готівкові або безготівкові зарахування на рахунок; від юридичних осіб на користь фізичних осіб, безготівкові зарахування на рахунок;

- транскордонні перекази в іноземній валюті: від фізичних осіб на користь фізичних осіб, готівкові або безготівкові для виплати готівкою або зарахування коштів на рахунок.

Нацбанк відзначає, що система підтримує здійснення грошових переказів в гривні, доларах, євро, рублях.

Як зазначає FinClub, міжнародна система грошових переказів "АVERS" була створена в березні 2005 року як система миттєвих грошових переказів банку "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго.

У 2015 році банк "Фінанси і Кредит" збанкрутував.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!