"Нафтогазвидобування" Ахметова отримала 5,4 мільярда гривень прибутку в 2016

П'ятниця, 24 березня 2017, 15:30
 
Фото: СКМ

ПрАТ "Нафтогазвидобування", що входить в "ДТЕК Нафтогаз", в 2016 році отримало чистий прибуток 5,4 мільярда гривень, що в 2,8 рази більше, ніж в 2015-му (1,9 мільярда гривень).

Про це, з посиланням на повідомлення компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що зростання фінансових показників в минулому році сталося, в першу чергу, за рахунок відкладеної реалізації природного газу, видобутого ще в 2015 році, оскільки компанія не могла продати його відразу після видобутку через судові обмеження що діяли на той момент.

"Фактично, це фінансові результати за два роки, так як після зняття судових обмежень тільки в 2016 році ми змогли реалізувати газ, видобутий і в 2015-му, і в 2016 роках. Позитивні фінансові результати дозволили нам погасити боргові зобов'язання, які сформувалися в період судового обмеження роботи "Нафтогазвидобування", і заплатити майже 8 млрд грн податків до бюджетів всіх рівнів в 2015-2016 роках", - зазначив генеральний директор "ДТЕК Нафтогаз" Ігор Щуров.

Реклама:

При цьому загальний обсяг інвестицій у видобуток вуглеводнів в 2014-16 рр. склав 4 млрд грн. За словами Щурова, зняття судових обмежень також дозволило компанії активізувати роботи по інвестиційній програмі.

"Уже розпочато буріння нової глибокої свердловини на Семиренківському родовищі. До кінця року плануємо дати старт ще двом унікальним для галузі проектам, спрямованим на освоєння складних покладів вуглеводнів. Ведеться модернізація інфраструктурних об'єктів відповідно до світових стандартів. До 2018 року ми розраховуємо на відновлення інтенсивного зростання видобутку нашою компанією і, відповідно, збільшення нашого внеску в досягнення газової незалежності України", - додав він.

Раніше "ДТЕК Нафтогаз" повідомив, що придбав ще 15% акцій ПрАТ, збільшивши свою частку в компанії до 75%.

Як повідомлялося, "Нафтогазвидобування" в 2016 році збільшило видобуток природного газу на 25,3% в порівнянні з 2015 роком - до 1,63 млрд куб. м, газового конденсату - на 24%, до 56,1 тис. тонн.

"ДТЕК Нафтогаз" - операційна компанія, що відповідає за нафтогазовий напрямок в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. У портфель активів "ДТЕК Нафтогаз" входять "Нафтогазвидобування" і "Нефтегазразработка", що ведуть розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках в Полтавській і Харківській областях.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: