"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ просить правоохоронні органи захистити російські банки

Четвер, 23 березня 2017, 16:22

Прояви вандалізму по відношенню до банківських установ на сьогодні дискредитують в очах клієнтів довіру до банківської системи, загрожують фінансовій стабільності та негативно впливають на імідж України на міжнародній арені.

Про це заявила заступник Голови Національного банку України Катерина Рожкова.

"Необхідно зазначити той факт, що діяльності російських банків обмежується під тиском агресивно налаштованих груп людей, які фактично блокують роботу банків, відділень цих банків, банкоматів і заважають доступу клієнтів до їх рахунків до можливості скористатися платіжними засобами", - заявила вона.

За її словами, НБУ звертає увагу правоохоронних органів на необхідність захистити безпеку вкладників банку.

Реклама:

"Понад 1,7 млн українців, вкладників, які довірили свої кошти, понад 21 млрд грн банківській системі не мають доступу до цих коштів. Наші співвітчизники, клієнти та співробітники цих банків знаходяться під небезпекою непрогнозованих дій агресивно налаштованих груп людей", - додала Рожкова.

За її словами, з метою відновлення і стабільної роботи банківської системи необхідно забезпечити відповідний рівень безпеки за для належного функціонування цих банків та забезпечення вільного доступу клієнтів до своїх коштів.

"Ми повинні забезпечити можливість цивілізованого виходу українських банків з державним російським капіталом з нашого ринку", - додала вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!